
Blikk
Gasztro & Utazás
Erdélyi ízek otthon: íme, a mititei párolt savanyú káposztával receptje
N/A
2025. július 5. 07:30
A mititei, vagy ahogy sokan ismerik, mics, igazi ínyencség a grillételek kedvelőinek. Az öt napos érlelésnek köszönhetően a fűszerek mélyen átjárják a húst, amitől a végeredmény egyszerre omlós és ízes. A roston sült rudacskák mellé tálalt párolt hordós káposzta kellemesen savanykás kontrasztot ad. Egy falat Erdély mindazoknak, akik szeretik a hagyományos ízeket.
MI összefoglaló
"A mititei eredetileg török közvetítéssel érkezett, és több balkáni országban is kedvelt specialitás. A recept darált sertés-, birkahúst és kolozsvári szalonnát tartalmaz, amit fokhagymával, szódabikarbónával, sóval és borssal 5 napig érlelnek. Formázás után rostlapon sütik, párolt savanyú káposztával tálalják, gyakran mustárral, lilahagymával és pirítóssal kiegészítve. Az étel hagyományos erdélyi ízeket idéz."
Hangulat:
Pozitív (85%)
Érzelmi töltet:
öröm