
Blikk
Lifestyle & Életmód
Vargányás rizottó szarvasgomba forgáccsal - egyszerűbb a recept, mint gondolná!
N/A
2025. június 28. 09:17
A selymes rizottó alapját a húsos vargányagomba aromája és a fehér bor finom savassága határozza meg, amit a parmezán gazdag karaktere koronáz meg. A végén hozzáadott vaj lágy krémességet ad az ételnek, míg a tetejére szórt szarvasgomba forgács igazi gasztronómiai élményt nyújt, amivel bármely étkezést ünneppé varázsolhatunk.
MI összefoglaló
"A vargányás rizottó fő összetevői a húsos vargányagomba, fehér bor, parmezán sajt és vaj, amelyek együtt krémes, ízletes ételt alkotnak. Az elkészítés során a hagymát és fokhagymát olívaolajon dinsztelik, majd a rizst pirítják és a gombával, fehér borral, zöldségalaplével főzik al dentére. Sóval, fehérborssal ízesítik, majd vajjal és parmezánnal gazdagítják, végül szarvasgomba forgáccsal díszítve tálalják."
Hangulat:
Pozitív (80%)
Érzelmi töltet:
optimista