
Magyar Hírlap
Lifestyle & Életmód
A szójahús előnyei és káros hatásai
MH
2025. július 7. 20:43
Egy népszerű termék azok körében, akik elutasítják az állati eredetű ételeket
MI összefoglaló
"A szójahús növényi alapú, magas fehérjetartalmú és alacsony kalóriatartalmú termék, amely állagában a húsra hasonlít. Fontos esszenciális aminosavakat tartalmaz és rostjai elősegítik az emésztést. Hormonális hatással rendelkezhet, ami menopauzában jótékony lehet, azonban túlzott fogyasztása hormonális egyensúlyzavarokhoz vezethet. Feldolgozása során csökkennek bizonyos antitápanyagok, de egyesek emésztési problémákat tapasztalhatnak. A szójahús nem pótolja a hús vagy hal teljes tápanyagprofilját, így más élelmiszerekkel kombinálása ajánlott."
Hangulat:
Semleges (55%)
Érzelmi töltet:
semleges