
Magyar Hírlap
Egészség & Wellness
Ételek, amelyek segíthetnek a krónikus gyulladás megelőzésében
MH
2025. július 13. 17:11
A cukros, zsíros ételek felboríthatják a bélflóra egyensúlyát és gyulladásokat okozhatnak a szervezetben
MI összefoglaló
"A gyulladáscsökkentő táplálkozás szerepet játszhat a krónikus gyulladások megelőzésében és enyhítésében. Ajánlott rostban gazdag, túlnyomórészt növényi alapú étrendet követni, mely tartalmaz teljes értékű gabonákat, hüvelyes zöldségeket, omega-3 zsírsavakban gazdag ételeket, mint a dió, lenmag és tengeri halak. Emellett minőségi növényi olajok és gyulladáscsökkentő fűszerek, például kurkuma, gyömbér és oregánó, is hozzájárulhatnak a gyulladások csökkentéséhez. Fontos továbbá antioxidánsokban gazdag gyümölcsök és zöldségek fogyasztása."
Hangulat:
Pozitív (80%)
Érzelmi töltet:
remény