
Magyar Hírlap
Egészség & Wellness
Ez a cukkini elkészítésének a legveszélyesebb módja
MH
2025. augusztus 5. 13:14
Nem a sütés
MI összefoglaló
"A cukkini fogyasztása bizonyos krónikus betegségek esetén kockázatot jelenthet a benne lévő illóolajok és magas káliumtartalom miatt. A szakértői tanács szerint megfelelő hőkezeléssel, például forralással vagy párolással csökkenthető a káros anyagok koncentrációja, így a cukkini gyomorhurutban vagy vesebetegségben szenvedők számára is fogyaszthatóvá válik. Nyersen csak egészségesek ehetik, míg hasnyálmirigy- és májbetegség vagy magas vérnyomás esetén kerülni kell a magas só- és olajtartalmú cukkiniételeket, például a cukkinikaviárt. A helyes elkészítés lehetővé teszi a cukkini előnyeinek kihasználását személyre szabott étrendben."
Hangulat:
Pozitív (65%)
Érzelmi töltet:
nyugalom