
Magyar Hírlap
Lifestyle & Életmód
Milyen előnyei vannak a buggyantott tojásnak?
MH
2025. július 9. 19:16
Nem csak alacsony kalóriája miatt hasznos
MI összefoglaló
"A buggyantott tojás egy precíz főzési módszerrel készült, tápláló étel, amely megőrzi a vitaminokat és mikroelemeket a tojásban, különösen a B-, A-, D- és E-vitaminokat, valamint a látást támogató luteint és zeaxantint. A sárgája folyékony marad, míg a fehérje megkeményedik, és az olaj nélküli főzés alacsony kalóriatartalmat eredményez. Az ételt mind az éttermekben, mind otthon értékelik sokoldalúsága, esztétikája és íze miatt. A buggyantott tojás francia eredetű, de számos kultúrában, például az Oszmán Birodalomban és a Közel-Keleten is ismert, a 19. századtól pedig világszerte elterjedt, különösen a brit, ausztrál és amerikai konyhákban."
Hangulat:
Pozitív (82%)
Érzelmi töltet:
optimista