
Magyar Hírlap
Egészség & Wellness
Szuperélelmiszer vagy veszélyes a ribizli?
MH
2025. július 11. 13:49
Igazság az előnyeikről
MI összefoglaló
"A ribizli gazdag C-vitaminban, antocianinokban és polifenolokban, amelyek antioxidáns védelmet nyújtanak, támogatják az immunrendszert, javítják a szív- és érrendszeri egészséget, elősegítik az emésztést, vízhajtó hatásúak, és a látás egészségét is támogathatják. Vasforrásként is fontos szerepet játszik. Ugyanakkor bizonyos betegségek, például akut gyomor-bélrendszeri problémák, vérzékenység, valamint vérhígító gyógyszerek szedése esetén fogyasztása veszélyes lehet. Allergiások és egy év alatti gyermekek számára különös óvatosság javasolt. Vese- és epekövesség esetén orvosi tanács szükséges a ribizli fogyasztásához."
Hangulat:
Pozitív (85%)
Érzelmi töltet:
optimista