
Origo
Gasztro & Utazás
Ismét körbeette a Balatont a Magyar Konyha – itt lehet a legjobb ételeket kapni a tónál
Origo
2025. július 1. 19:07
A Magyar Konyha magazin Balatoni Gasztrokalauza 2025-ben 13. alkalommal foglalja össze, hogy hol és mit érdemes enni a Balatonnál, melyik pincészetnél a legkiválóbbak a balatoni borok, de a kiadvány a legkülönlegesebb helyi termelőket is bemutatja. A 323 ínyenc tipp között több új vendéglátóhely is kéri az olvasók figyelmét, de van olyan étterem is, amely az idén kimaradt a kötetből. Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője azt mondta: az elmúlt években kialakult a Balatoni régió gasztronómiája, amely semmi máshoz nem hasonlítható. A Balatoni Gasztrokalauz a július-augusztusi Magyar Konyha magazinhoz csomagolva kapható az újságárusoknál.
MI összefoglaló
"A Magyar Konyha 2025-ben tizenharmadik alkalommal jelenteti meg Balatoni Gasztrokalauzát, amely a Balaton térségét hat régióra osztva mutatja be a legjobb vendéglátóhelyeket, pincészeteket és helyi termelőket. A kiadványban 323 hely szerepel, ideértve új és már jól ismert éttermeket, cukrászdákat, valamint finomított helyi specialitásokat. A magazin célja, hogy kulináris útikönyvként segítse a nyaralókat a balatoni gasztronómia élvezetében, kiemelve a régió egyedi ízeit és hangulatát. A szerkesztők szigorú tesztelési folyamatokkal biztosítják a minőséget, és a kötet a júliusi-augusztusi magazinnal együtt kapható."
Hangulat:
Pozitív (85%)
Érzelmi töltet:
optimista