
Velvet
Egészség & Wellness
Ne dobja ki a görögdinnye héját: tele van rosttal és vitaminnal
Körtvélyfáy Dina
2025. július 17. 18:07
A legtöbben csak a piros, lédús belsőt eszik meg, pedig a görögdinnye héja is igazi tápanyagbomba. Rostot, aminosavakat és ásványi anyagokat is tartalmaz, táplálóbb is, mint a gyümölcshús.
MI összefoglaló
"A görögdinnye héja gazdag rostokban, aminosavakban és ásványi anyagokban, amelyek támogatják az egészséges emésztést, a keringést és az immunrendszert. A héj különösen magas oldhatatlan és oldható rosttartalommal bír, amelyek segítenek a bélmozgás és a koleszterinszint szabályozásában. Citrullint is tartalmaz, ami javíthatja a sportteljesítményt. Fogyasztása csak megfelelő előkészítés után ajánlott, például megmosva és a külső zöld réteg eltávolítása után. Felhasználható nyersen, savanyítva vagy főzve különféle ételekben és turmixokban."
Hangulat:
Pozitív (80%)
Érzelmi töltet:
optimista