
Origo
Tech & Tudomány
Nem minden magas fehérjetartalmú élelmiszer egészséges
Origo
2025. június 21. 09:08
A magas fehérjetartalmú feldolgozott élelmiszerek egyre népszerűbbek. Egy tanulmány eredményei azonban azt sugallják, hogy a magukat nagy fehérjetartalmukkal hirdető feldolgozott élelmiszerek nem feltétlenül a legegészségesebbek, és magas zsír-, nátrium- és cukortartalommal rendelkezhetnek.
MI összefoglaló
"A feldolgozott, magas fehérjetartalmú élelmiszerek gyakran magas zsír-, nátrium- és cukortartalommal rendelkeznek, ezért nem mindig egészséges választásnak számítanak. Egy spanyol tanulmány 4325 termék elemzése alapján megállapította, hogy ezeknek az élelmiszereknek a jelentős része kevésbé egészséges, még ha fehérjetartalmukat hangsúlyozzák is. A kutatás szerint a fogyasztóknak inkább teljes értékű, természetes fehérjeforrások felé érdemes fordulniuk a jobb táplálkozás érdekében."
Hangulat:
Semleges (42%)
Érzelmi töltet:
semleges