
Telex
Tech & Tudomány
Már a gin íze is veszélybe került
Fehér János
2025. június 20. 11:24
A változó hőmérsékleti és csapadékviszonyok a gin fő alapanyaga, a borókabogyó ízvegyületeire is hatással vannak.
MI összefoglaló
"Az éghajlatváltozás, különösen a hőmérséklet és csapadék változása, befolyásolja a borókabogyók ízvegyületeit, amelyek nélkülözhetetlenek a gin jellegzetes ízének kialakításához. A csapadékos évszakok csökkenthetik az illékony vegyületek mennyiségét, így a gin aromája és ízprofilja eltérő lehet, ami gazdasági kockázatot jelent a prémium gingyártók számára. A borókabogyók eltérő kémiai összetétele a termőhelyi adottságoktól függ, és ez is hatással van a gin ízjegyeire."
Hangulat:
Negatív (35%)
Érzelmi töltet:
pesszimista