Kempten

Savencia bezárja répcelaki gyárát, Veszprémi központját fejleszti tovább

2 cikk
Portfolio
Magyar Jelen

Jobboldali

A Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. bezárja répcelaki ömlesztettsajt-gyártó üzemét 2025 végéig, miközben Veszprémben erősíti gyártási kapacitását és kutatás-fejlesztési központját. A döntés mintegy 160 alkalmazottat érint, akiknek munkahelyet kínálnak Veszprémben vagy a németországi Kemptenben, illetve kedvező végkielégítést biztosítanak. A lépés a hatékonyság növelését és európai ipari stratégiájuk megvalósítását szolgálja, miközben a Medve és Karaván márkák hazai jelenléte változatlan marad. A Savencia 2024-ben 23,8 milliárd forint árbevételt ért el Magyarországon, melynek jelentős része exportból származik.

Részletek

Bezár a répcelaki Medve sajtot gyártó üzem az átszervezés miatt

2 cikk
Economx
Blikk

Jobbközép

A Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. bezárja a répcelaki ömlesztettsajt-gyártó üzemét az év végéig átszervezési okokból. A vállalat a termelést Veszprémben erősíti meg, a zárás körülbelül 160 munkavállalót érint, akiknek új munkalehetőséget kínálnak vagy kedvező végkielégítést biztosítanak. A répcelaki gyár eredetileg a Medve sajt otthona volt, amelyet Stauffer Frigyes svájci sajtmester hozott be Magyarországra 1925-ben.

Részletek