Kempten
Savencia bezárja répcelaki gyárát, Veszprémi központját fejleszti tovább
2 cikk
Jobboldali


Jobboldali
A Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. bezárja répcelaki ömlesztettsajt-gyártó üzemét 2025 végéig, miközben Veszprémben erősíti gyártási kapacitását és kutatás-fejlesztési központját. A döntés mintegy 160 alkalmazottat érint, akiknek munkahelyet kínálnak Veszprémben vagy a németországi Kemptenben, illetve kedvező végkielégítést biztosítanak. A lépés a hatékonyság növelését és európai ipari stratégiájuk megvalósítását szolgálja, miközben a Medve és Karaván márkák hazai jelenléte változatlan marad. A Savencia 2024-ben 23,8 milliárd forint árbevételt ért el Magyarországon, melynek jelentős része exportból származik.
Bezár a répcelaki Medve sajtot gyártó üzem az átszervezés miatt
2 cikk
Jobbközép


Jobbközép
A Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. bezárja a répcelaki ömlesztettsajt-gyártó üzemét az év végéig átszervezési okokból. A vállalat a termelést Veszprémben erősíti meg, a zárás körülbelül 160 munkavállalót érint, akiknek új munkalehetőséget kínálnak vagy kedvező végkielégítést biztosítanak. A répcelaki gyár eredetileg a Medve sajt otthona volt, amelyet Stauffer Frigyes svájci sajtmester hozott be Magyarországra 1925-ben.
-
Világ Gazdaság
Karrier & OktatásJúl 03, 2025 • 06:10
-
G7
Gazdaság & PénzügyJúl 02, 2025 • 14:50
-
24.hu
Gazdaság & PénzügyJúl 02, 2025 • 10:41
-
Pénzcentrum
Gazdaság & PénzügyJúl 02, 2025 • 08:52
-