Lehel László

A magyar komló- és sörárpatermesztés fejlődése és jövőbeni lehetőségei

2 cikk
Magyar Hírlap
Magyar Nemzet

Jobboldali

Kastélyosdombón öt éve indult újra a komlótermesztés a Heineken Hungária Zrt., az Ökumenikus Segélyszervezet és a kormányzat összefogásával, amely jelentős munkahelyteremtést és gazdasági fejlődést eredményezett a régióban. A projekt sikerén felbuzdulva az Agrárminisztérium támogatja a termesztés bővítését, nagy hangsúlyt fektetve a megváltozó éghajlati körülményekhez való alkalmazkodásra. A magyar sörgyárak képesek nagy mennyiségben felvásárolni a hazai komlót és sörárpát, amelyeket magas minőségben dolgoznak fel. A Heineken soproni gyára kizárólag magyar árpából főzi söreit, további elősegítve a helyi alapanyag- és munkaerőhasználatot. A szakmai nyílt napok keretében a termelők megismerhetik a német termelési gyakorlatokat és technológiákat, ezzel támogatva a termesztés továbbfejlesztését.

Részletek