Aug 03, 2025 • 19:50

Origo
Aug 03, 2025 • 19:50
Origo
Aug 03, 2025 • 18:40
Index
Aug 03, 2025 • 18:30
HírTV
Aug 03, 2025 • 17:19
Origo
Aug 03, 2025 • 17:14
Index
Aug 03, 2025 • 15:45
Magyar Hírlap
Aug 03, 2025 • 15:43
Demokrata
Aug 03, 2025 • 15:27
Világ Gazdaság
Aug 03, 2025 • 15:27
Magyar Nemzet
Aug 03, 2025 • 15:26
Demokrata
Aug 03, 2025 • 15:17
Origo
Aug 03, 2025 • 14:46
Magyar Hírlap
Aug 03, 2025 • 19:42
Blikk
Aug 03, 2025 • 15:03
Menedzsment Fórum
A cikkek a 40. Forma-1 Magyar Nagydíj kapcsán a Hungaroring felújításáról és a futam jövőjéről szólnak. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a Hungaroring idei fejlesztése a világ leglátványosabb sportinfrastruktúra-fejlesztése, amely lenyűgözte a Forma-1 vezetését. Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója elégedettségét fejezte ki a munka minőségével és gyorsaságával kapcsolatban. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter hangsúlyozta a magyar kormány elkötelezettségét a futam hosszú távú megtartása és további fejlesztése mellett. A beruházásoknak köszönhetően a Forma-1 vezetői természetesnek veszik, hogy 2032 után is része lesz a magyar futam a versenynaptárnak. A miniszterek kiemelték a verseny gazdasági (25-30 milliárd forint GDP-hatás) és országimázs-értékét, valamint azt, hogy a felújítás rekordidő alatt, a futamok elmaradása nélkül valósult meg.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a Hungaroring idei felújítása a világ leglátványosabb sportinfrastruktúra-fejlesztése.
A Forma-1 vezetői, köztük Stefano Domenicali vezérigazgató, elégedettek a felújítás minőségével és gyorsaságával.
A felújítás ellenére egyetlen Forma-1-es futam sem maradt el a Hungaroringen.
A Forma-1 vezetősége a 2032-ig szóló szerződésen túl is számol a Magyar Nagydíjjal a versenynaptárban.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter hangsúlyozta, hogy a magyar kormány elkötelezett a futam megtartása és további fejlesztése mellett.
A Magyar Nagydíj gazdasági hatása egy hétvége alatt 25-30 milliárd forint a GDP-re, emellett jelentős országimázs-értékkel bír.
Szentkirályi Alexandra, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője kiemelte a verseny turisztikai és gazdasági előnyeit Budapest számára, említve a megnövekedett vendégéjszakákat.
Az Origo, Index, HírTV, Magyar Hírlap és Demokrata cikkek elsősorban Szijjártó Péter nyilatkozataira fókuszálnak, kiemelve a Hungaroring felújítását mint a világ leglátványosabb sportinfrastruktúra-fejlesztését és a 2032 utáni hosszabbítás lehetőségét.
A Blikk, Origo, Index, Menedzsment Fórum, Magyar Hírlap és Demokrata cikkek Szalay-Bobrovniczky Kristóf nyilatkozatait is bemutatják, hangsúlyozva a kormány elkötelezettségét és a felújítás minőségét, valamint a futam gazdasági és országimázs-értékét.
A Blikk emellett Bernie Ecclestone és hírességek (Axl Rose, Anthony D. Mackie) véleményét is beemeli, ami egyedi a többi portálhoz képest.
A Magyar Nemzet és az Origo (Szentkirályi Alexandra cikke) Szentkirályi Alexandra nyilatkozatára koncentrál, kiemelve a Forma-1 turisztikai és gazdasági előnyeit Budapest számára, konkrét adatokkal (pl. vendégéjszakák növekedése) alátámasztva.
A Vezess.hu részletesebben kitér a felújítás költségeire (200 millió dollár, 105 milliárd forint) és a befejezés tervezett dátumára (2026. április 20.), ami a többi cikkben nem szerepel ilyen részletesen.