Lando Norris nyerte a 40. Forma-1-es Magyar Nagydíjat, Leclerc futóműproblémákkal küzdött

3,1% 31,3% 9,4% 37,5% 18,8%

A 40. Forma-1-es Magyar Nagydíjat Lando Norris (McLaren) nyerte egy egykiállásos stratégiával, csapattársa, Oscar Piastri előtt. George Russell (Mercedes) lett a harmadik. A pole pozícióból induló Charles Leclerc (Ferrari) futóműproblémák miatt csak a negyedik helyen végzett, és frusztráltan nyilatkozott a csapat stratégiai döntéseiről. Az időmérőn Lewis Hamilton (Ferrari) gyenge teljesítményt nyújtott, és önkritikusan értékelte magát. A futam izgalmas csatákat hozott, különösen a két McLaren között a végén. A Magyar Nagydíj időmérője rekordot döntött a valaha volt legszorosabb Q3-mal.

Főbb pontok

• 1

Lando Norris, a McLaren brit pilótája nyerte a 40. Forma-1-es Magyar Nagydíjat egy egykiállásos stratégiával.

• 2

Oscar Piastri, Norris csapattársa a második helyen végzett, ezzel kettős McLaren-siker született.

• 3

George Russell (Mercedes) szerezte meg a harmadik helyet.

• 4

Charles Leclerc (Ferrari), aki a pole pozícióból indult, végül a negyedik helyen fejezte be a futamot, futóműproblémákra és elhibázott stratégiára hivatkozva.

• 5

Leclerc az 54. körben rádión fejezte ki frusztrációját, mondván, az autója vezethetetlenné vált.

• 6

Piastri az utolsó körökben megpróbálta megelőzni Norrist, ami majdnem ütközéshez vezetett.

• 7

Lewis Hamilton (Ferrari) a 12. helyen végzett, és az időmérő után rendkívül önkritikusan nyilatkozott teljesítményéről.

• 8

A Magyar Nagydíj időmérője minden idők legszorosabb F1-es időmérője lett, az első tíz helyezettet kevesebb mint 0,6 másodperc választotta el.

• 9

Cunoda Jukit (Red Bull) a parc fermé-szabályok megsértése miatt a bokszutcából rajtoltatták.

• 10

A McLarennek ez volt a 200. futamgyőzelme a Forma-1-ben.

• 11

A világbajnokság a nyári szünet után Hollandiában, Zandvoortban folytatódik.

Portálok közti különbségek

• A Vezess.hu (F1: Ez okozta Leclerc vesztét a Magyar Nagydíjon) és az Infostart (Lando Norris nem volt meggyőződve róla, hogy bejön a változtatás) cikkek részletesebben foglalkoznak Charles Leclerc és Lando Norris futam utáni nyilatkozataival, kiemelve a problémákat és a stratégiai döntéseket.

• Az Index (Lando Norris a Magyar Nagydíj után: Nem gondoltam volna, hogy győzelmet ér a taktikánk) és a HírTV (Drámai csata a Hungaroringen: Norris először diadalmaskodott, csapattársa Piastri a második lett) a győztes Norrisra és a McLaren kettős sikerére fókuszál, részletezve a futam kulcsmomentumait, mint Piastri előzési kísérlete.

• A Mandiner (Megúszták az esőt és ép maradt a porcelántrófea: kettős McLaren-siker a Hungaroringen) és a 444 (F1: Lando Norris nyerte a 40. magyar nagydíjat) kiemeli a győztesnek járó Herendi porcelántrófea épségben maradását, illetve a VIP-vendégeket, mint Axl Rose.

• A Magyar Hang (Lando Norris nyerte a Forma-1-es Magyar Nagydíjat), Pénzcentrum (Véget is ért: Norris nyerte a futamot a Hungaroringen) és az Infostart (Erős végjáték után Lando Norris nyerte a 40. futamot a Hungaroringen) rövidebb, tényközlő összefoglalókat ad a futam végeredményéről.

• A Vadhajtások (Norris bátor taktikája győzelmet ért a Hungaroringen) rendkívül rövid, lényegében csak a címet és a leadet tartalmazza, konkrét szöveg nélkül.

• A Telex (Taktikai csatározások közepette hozta össze Norris a McLaren 200. futamgyőzelmét) és a Népszava (Lando Norris nyerte a Magyar Nagydíjat, az időmérőn még győztes Leclerc kiakadt a stábjára) részletesebben elemzi a taktikai döntéseket és Leclerc frusztrációját, valamint a futam eseményeit körről körre.

• Az Origo (A Ferrari törheti meg a McLaren dominanciáját a Forma–1-es Magyar Nagydíjon – ÉLŐ) és a Blikk (Vajon Charles Leclerc győzelemre váltja rajtelsőségét, vagy papírforma McLaren-győzelem születik? – Kövesse velünk a 40. Magyar Nagydíj történéseit!) a futam előtti várakozásokra és az időmérő eredményeire koncentrál, élő közvetítés jelleggel.

• A Totalcar (A szezon egyik legizgalmasabb futama lett a Magyar Nagydíj) kiemeli a futam izgalmasságát és a taktikai csatákat, különös tekintettel a McLaren és a Ferrari közötti különbségekre.

• A Magyar Nemzet (Csapattársak küzdelmét hozta a Magyar Nagydíj, az üldöző először nyert a Hungaroringen) részletesen bemutatja a futam eseményeit, a rajttól a célig, hangsúlyozva a McLaren belső csatáját.

• A Magyar Hírlap (Lando Norris nyerte a 40. futamot a Hungaroringen) szintén csak a címet és a leadet tartalmazza, szöveg nélkül.

• A 24.hu (Norris bátor taktikája győzelmet ért a Hungaroringen) részletesen leírja a futam eseményeit, kiemelve Norris stratégiáját és Piastri előzési kísérletét.

• A Lewis Hamiltonnal kapcsolatos cikkek (Telex: Hamilton: Haszontalan vagyok, le kellene cserélniük; Infostart: Lewis Hamilton: „Teljesen haszontalan vagyok”; 24.hu: Lewis Hamilton: Mindig én vagyok a gond, talán le kéne cserélniük; ATV: Hamilton: Teljesen haszontalan vagyok, le kellene cserélniük; Magyar Nemzet: A Ferrari főnöke üzent Hamiltonnak, aki kirúgná saját magát – ez áll a háttérben) mind Hamilton önkritikus nyilatkozataira fókuszálnak az időmérő utáni gyenge teljesítménye miatt. A Magyar Nemzet hozzáteszi Frédéric Vasseur, a Ferrari csapatfőnökének reakcióját is.

• Az időmérő rekordjairól szóló cikkek (24.hu: Megdőlt egy komoly rekord a Magyar Nagydíj időmérőjén; Index: Már az F1-es futam előtt rekordot döntött a 40. Magyar Nagydíj; Totalcar: A Magyar Nagydíj szombati időmérője lett a legszorosabb F1 időmérő valaha) a szoros időmérőre és a történelmi rekordokra helyezik a hangsúlyt.

Frissítve: 2025. 08. 03. 18:33