Megállapították Schmuck Andor halálának okát, temetése augusztus 15-én lesz

20,0% 80,0%

Schmuck Andor halálának okát megállapították, bár a boncolási jegyzőkönyv még nem készült el. A búcsúztatásra 2025. augusztus 15-én kerül sor a Fiumei úti sírkertben. A temetés költségeit Mága Zoltán hegedűművész vállalta, aki Schmuck Andor személyes jó barátja volt. A rendőrség továbbra is vizsgálja a haláleset körülményeit. Több barát és kolléga is felajánlotta segítségét a temetési költségek fedezésére, hangsúlyozva Schmuck Andor segítőkészségét és azt, hogy sosem kért viszonzást.

Főbb pontok

• 1

Schmuck Andor halálának okát megállapították, a boncolási jegyzőkönyv még nem készült el.

• 2

A temetésre 2025. augusztus 15-én, délután 2 órakor kerül sor a Fiumei úti sírkertben.

• 3

Mága Zoltán hegedűművész vállalta Schmuck Andor búcsúztatójának teljes költségét és szervezését.

• 4

Schmuck Andor még életében megváltotta sírhelyét barátja, Pánczél Zoltán nyughelye mellett.

• 5

Több barát és kolléga is felajánlotta segítségét a temetési költségek fedezésére.

• 6

A rendőrség vizsgálja a haláleset körülményeit, a lakását lezárták és tárgyakat foglaltak le.

• 7

Fodor Zsóka szerint Schmuck Andor nem kért segítséget, még akkor sem, ha életmentő kezelésekre lett volna szüksége.

Portálok közti különbségek

• A Mandiner cikk röviden összefoglalja a temetés időpontját és a költségek fedezőjét, kevésbé részletezve a halál körülményeit.

• A Kiskegyed portál több cikkben is foglalkozik az eseménnyel, részletesebben kitérve Schmuck Andor betegségére, a halál körülményeire (lakásában találták meg, rendőrségi helyszínelés), valamint Fodor Zsóka nyilatkozatára, aki szerint pénzügyi okok is szerepet játszhattak a halálában. A Kiskegyed cikkek bulvárosabb hangvételűek, szenzációhajhászabb címekkel.

• A Blikk cikk részletesebben ír a halál okának megállapításáról, a halottvizsgálati bizonyítványról, és arról, hogy a testvér dönthet annak nyilvánosságra hozataláról. Emellett megerősíti Mága Zoltán szerepét a temetésben, és idézi menedzsmentjét. A Blikk cikk a Kiskegyedhez hasonlóan kitér a barátok segítségnyújtására is.

Frissítve: 2025. 07. 31. 10:36