Megállapították Schmuck Andor halálának okát, temetése augusztus 15-én lesz
Júl 31, 2025 • 09:33

Kiskegyed
Júl 31, 2025 • 07:53

Kiskegyed
Júl 31, 2025 • 06:58

Kiskegyed
Júl 31, 2025 • 04:15

Blikk
Schmuck Andor halálának okát megállapították, bár a boncolási jegyzőkönyv még nem készült el. A búcsúztatásra 2025. augusztus 15-én kerül sor a Fiumei úti sírkertben. A temetés költségeit Mága Zoltán hegedűművész vállalta, aki Schmuck Andor személyes jó barátja volt. A rendőrség továbbra is vizsgálja a haláleset körülményeit. Több barát és kolléga is felajánlotta segítségét a temetési költségek fedezésére, hangsúlyozva Schmuck Andor segítőkészségét és azt, hogy sosem kért viszonzást.
Főbb pontok
-
1
Schmuck Andor halálának okát megállapították, a boncolási jegyzőkönyv még nem készült el.
-
2
A temetésre 2025. augusztus 15-én, délután 2 órakor kerül sor a Fiumei úti sírkertben.
-
3
Mága Zoltán hegedűművész vállalta Schmuck Andor búcsúztatójának teljes költségét és szervezését.
-
4
Schmuck Andor még életében megváltotta sírhelyét barátja, Pánczél Zoltán nyughelye mellett.
-
5
Több barát és kolléga is felajánlotta segítségét a temetési költségek fedezésére.
-
6
A rendőrség vizsgálja a haláleset körülményeit, a lakását lezárták és tárgyakat foglaltak le.
-
7
Fodor Zsóka szerint Schmuck Andor nem kért segítséget, még akkor sem, ha életmentő kezelésekre lett volna szüksége.
Portálok közti különbségek
-
•
A Mandiner cikk röviden összefoglalja a temetés időpontját és a költségek fedezőjét, kevésbé részletezve a halál körülményeit.
-
•
A Kiskegyed portál több cikkben is foglalkozik az eseménnyel, részletesebben kitérve Schmuck Andor betegségére, a halál körülményeire (lakásában találták meg, rendőrségi helyszínelés), valamint Fodor Zsóka nyilatkozatára, aki szerint pénzügyi okok is szerepet játszhattak a halálában. A Kiskegyed cikkek bulvárosabb hangvételűek, szenzációhajhászabb címekkel.
-
•
A Blikk cikk részletesebben ír a halál okának megállapításáról, a halottvizsgálati bizonyítványról, és arról, hogy a testvér dönthet annak nyilvánosságra hozataláról. Emellett megerősíti Mága Zoltán szerepét a temetésben, és idézi menedzsmentjét. A Blikk cikk a Kiskegyedhez hasonlóan kitér a barátok segítségnyújtására is.