Oscar Piastri nyerte a Forma-1-es Belga Nagydíjat

11,1% 33,3% 11,1% 33,3% 11,1%

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a Forma-1-es Belga Nagydíjat, ezzel növelve előnyét a világbajnoki pontversenyben. A futamot a heves esőzés miatt jelentős késéssel, gördülő rajttal indították. Piastri az első körben megelőzte csapattársát, Lando Norrist, aki a második helyen végzett. A dobogó harmadik fokára Charles Leclerc (Ferrari) állhatott fel. A következő futam a Magyar Nagydíj lesz a Hungaroringen.

Főbb pontok

• 1

Oscar Piastri, a McLaren versenyzője nyerte a Forma-1-es Belga Nagydíjat.

• 2

A futam a heves esőzés miatt másfél órás késéssel, gördülő rajttal kezdődött.

• 3

Piastri már az első körben megelőzte csapattársát, Lando Norrist, és végig vezette a versenyt.

• 4

Lando Norris a második helyen végzett, Charles Leclerc (Ferrari) pedig a harmadik lett.

• 5

Max Verstappen (Red Bull) a negyedik helyen zárt.

• 6

Lewis Hamilton (Ferrari) a 18. helyről rajtolva a hetedik pozícióig jött fel.

• 7

Piastri ezzel a győzelemmel 16 pontra növelte előnyét Norris előtt a világbajnoki pontversenyben.

• 8

A következő futam a Hungaroringen, a 40. Magyar Nagydíj lesz.

Portálok közti különbségek

• A Magyar Jelen részletes ponttáblázatot közöl az egyéni és csapatvilágbajnokság állásáról, míg a többi portál csak az első néhány helyezettet említi.

• A Pénzcentrum és az Infostart szinte azonos szöveggel számol be az eseményekről, ami arra utalhat, hogy mindkettő az MTI jelentését vette át, a Pénzcentrum emellett pénzügyi reklámot is tartalmaz.

• A Blikk a "Piastri nem adott esélyt a többieknek" képaláírással és az "oktatta az esőben a Belga Nagydíj mezőnyét" címmel Piastri dominanciáját hangsúlyozza, míg a többi portál semlegesebb hangnemet üt meg.

• A Telex részletesen kitér a 2021-es Belga Nagydíjra és a szabálymódosításra, valamint a "traktorozás" kifejezést is használja a címben, ami egyedi megközelítés.

• Az Index kiemeli Norris hibáit, amelyek "végzetesnek bizonyultak Spában", és a "nap versenyzőjének" Lewis Hamiltont nevezi, ami eltérő hangsúlyt ad a cikknek.

• A Magyar Nemzet a Red Bull "nagyszerűen kezdődött" hétvégéjét említi Christian Horner kirúgása után, ami egyedi bevezető a többi cikkhez képest.

Frissítve: 2025. 07. 27. 23:56